Online occasions: De winnaar van 2013

Het jaar 2013 gaat niet de boeken in als het beste jaar voor de autoverkoop. Met name de eerste twee kwartalen waren zeer negatief. Het laatste kwartaal lijkt de verkoop toch iets te zijn aangetrokken. De occasion markt deed het daarentegen iets beter dan de verkoop van nieuwe autos. Door de economische minder tijden kiezen mensen er toch voor om hun auto langer te behouden of te kiezen voor een nieuwere occasion. Maar hoe zijn de online verkopen van occasions in het jaar 2013 gegaan? Welke modellen zijn het populairst en welke worden daarmee ook het meeste verkocht? Met andere woorden: wie is de winnaar van 2013?

Volkswagen Golf de absolute winnaar

De Volkswagen Golf is al jaren ongekend populair, niet alleen als nieuwe auto, maar ook als occasion scoort de auto al jaren goed. Daarom is de Volkswagen Golf de populairste auto van 2013 als occasion. Niet geheel opmerkelijk, want ook in 2012 en 2011 was deze auto de winnaar. De Volkswagen Golf werd dit jaar ook al verkozen tot auto van het jaar 2013. Inmiddels is dit de zevende versie van de Golf en het model bevat de nieuwste technologieŽn, is iets groter dan zijn voorganger, lichter van gewicht en een stuk zuiniger. De Golf werd in 1974 als compacte middenklasser op de Nederlandse markt gelanceerd en nu, zon 40 jaar later, is de auto nog steeds ongekend populair en succesvol. Een terechte winnaar dus.

Opel Astra een goede Tweede

De Opel Astra was in 1991 opvolger van de zeer goed verkochte Opel Kadett en dit was een aangename aanvulling op het assortiment van Opel. Opel had nog al veel kritiek te voorduren gehad door de problemen met de carrosserie van de autos, die vaak snel roestig waren. Inmiddels is Opel niet meer weg te denken op de Europese automarkt en maakt het hele degelijke en duurzame autos. De focus ligt nu heel er op kwaliteit en comfort tijdens het autorijden. De Opel Astra werd in 2013 getest en verkozen tot beste lange afstandsauto. De testrit die ruim 100.000 kilometer was, liet zien dat het model nauwelijks sporen van slijtage vertoonde.

Renault Megane op de derde plaats

De Renault Megane is sinds de invoering van deze auto in 1995 gegroeid naar een status van auto van het volk. Het succes van deze auto lag hem vooral in de vele verschillende uitvoeringen en verschillende carrosseries, waardoor de auto voor veel mensen betaalbaar was. Al de verschillende generaties scoorde goed in verschillende veiligheidstests. Na 2003 werd dit nog verder verbeterd. Deze ruime middenklasser is wat ons betref de terechte nummer drie.

Van de afgelopen drie jaar hebben we per jaar een top 5 samengesteld. De top 5 is gebaseerd op de online verkopen van occasions over het gehele jaar 2013. De modellen die hier boven zijn beschreven vormen de top drie van 2013. We kunnen concluderen dat de Europese autos populair zijn en met name de Duitse autos. Zie hieronder de volledige top vijf van 2013

De volledige top 5 van 2013

  • VolkswagenGolf
  • Opel Astra
  • Renault Megane
  • Ford Focus
  • Volkswagen Polo

Ben je zelf opzoek naar een nieuwe auto. Op Autoscout24.nl vind je elk model auto dat je zoekt.