Auto kopen

Wilt u een auto kopen of verkopen? Er zijn diverse websites waar consumenten auto's te koop kunnen aanbieden, en kunnen kopen. Hieronder ziet u een overzicht van de meest bekende websites. Lees de tips voor het kopen of verkopen van een auto. Wat zijn de voordelen en nadelen van een nieuwe of gebruikte auto? Is het beter om van een particulier of bij een autobedrijf een auto te kopen? Waar moet u op letten bij het kiezen en beoordelen van een auto?

Autotrader.nl

Auto Trader geeft sinds 1992 een magazine uit waarin particulieren en autobedrijven auto's te koop kunnen aanbieden. In 1999 is dit uitgebreid met een website, met meer dan 220.000 nieuwe en gebruikte voertuigen. Autotrader biedt goede tips voor het kopen van een auto.

Autoscout24.nl

Website met Europees aanbod van tweedehands auto's. Zij hebben een bestand met maar liefst 1,8 miljoen occasions. Zij behandelen de voor- en nadelen van het kopen van een auto bij een autobedrijf of particulier, en of een nieuwe of gebruikte auto het beste bij u past. Lees actuele informatie over de meest populaire occasions. Ze hebben trouwens een leuke checklist om op te letten bij het kopen van een tweedehands-auto.

Autotrack.nl

Autotrack vertoont een aanbod van circa 200.000 occasions. Zij werkt samen met de ANWB, en ook met de Bovag-autobedrijven. U vindt het aanbod van Autrotrack dus ook op de ANWB-site. De ANWB geeft 10 tips voor het kopen van een nieuwe of gebruikte auto.

Consumentenbond

De Consumentenbond laat geen aanbod van auto's zien, maar heeft ook verstandige tips voor het kopen en rijden van een auto, en alles wat daarbij komt kijken. Van tips hoe u uw oude auto het best kan inruilen, tot de verzekering en het onderhoud.

Autokopen.nl

Voor de goede orde is het goed om nog te melden dat de website Autokopen.nl occasions en nieuwe auto's van bij BOVAG aangesloten autobedrijven aanbiedt. U bent dan verzekerd van een auto met BOVAG-garantie.