Actueel nieuws over auto's

Lees hier het laatste nieuws over auto's. Bekijk alle actuele nieuwsberichten die geplaatst worden op Autowereld.nl. Wat zijn de ontwikkelingen op automotive gebied, hoe vernieuwt de autobranche zich, en wat is relevante informatie voor consumenten?

Corona, autorijden en boetes: met hoeveel personen mag je in de auto?

1,5 meter afstand houden in een auto, dat is lastig. Kan de politie je een boete geven als je toch met 2, 3 of 4 personen in de auto stapt? De politie heeft een duidelijk antwoord. 

Bron: Autowereld.com Meer

Kleintjes kleuren: kleurplaten van Fiat

Onlangs meldden we al dat Audi een online kleurboek had klaargezet. Daarin wachtten vooral stoere bakken op een kleurtje. Speciaal voor de macho kleuters - en hun papa's en mama's. De meer knuffelige kleintjes kunnen nu bij Fiat terecht, voor kleurplaten van de oude en de nieuwe Fiat 500.

Bron: Autowereld.com Meer

Suzuki Swift Sport (2020) krijgt stroomstoot

De Suzuki Swift Sport is één van de leukste betaalbare gooi-en-smijtdoosjes die we kennen. En nu krijgt de Japanse GTI een update. Het nieuws zit vooral onder de motorkap. Daar ligt nu een 1,4-liter turbomotor met milde hybride techniek in de Swift Sport.

Bron: Autowereld.com Meer

Open en bloot: 10 weetjes over cabrio's

Elke week zoeken we feitjes over een autogerelateerd onderwerp bij elkaar waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je vrienden. Zomertijd is voor veel mensen cabriotijd, en daarom duiken we in de wetenswaardigheden over open auto's.

Bron: Autowereld.com Meer

Nieuwe Citroën C4 Cactus lijkt wel een BMW X6!

De Citroën C4 Cactus was precies één jaar succesvol: in 2015. Daarna wilde niemand hem meer hebben. Wat gaat Citroën doen om van zijn opvolger, gepland voor eind 2020 of begin 2021, wél een succes te maken?

Bron: Autowereld.com Meer

Ook in Duitsland storten de autoverkopen in - dit zijn de trends

In Nederland zijn de autoverkopen in maart 2020 met bijna een kwart gekelderd na de uitbraak van het coronavirus, maar in Duitsland is het nog veel erger. Er werden 37,7 procent minder auto's verkocht.

Bron: Autowereld.com Meer

Daarom is deze dikke G-klasse vernoemd naar een klein meisje

In april 1900 besloot Daimler Motoren Gesellschaft al zijn auto's de merknaam Mercédès te geven. Naar de 11-jarige dochter van Emil Jellinek, Daimler-verkoper en autosportliefhebber in Nice. Maar waarom?

Bron: Autowereld.com Meer

Actueel nieuws voor consument

Er is veel autonieuws, wat is relevant voor u als consument? Bekijk hier het laatste nieuws van alle bekende automerken.